Emovetin päivitetyt palveluhinnat 1.5.2022 lähtien

Käyntimaksu

Käyntimaksun tarkoituksena on kattaa muun muassa eläinlääkärin ajoaika, jolloin hän ei ole eläinlääkärin työtä tekemässä. Käyntimaksu perustuu ajettuihin kilometreihin. Alla päivitettyjen hintojen mukaisesti esimerkkejä käyntimaksun suuruudesta.

Eläinlääkärimme pyrkivät järjestämään ajomatkansa niin, että saavat samalta suunnalta tehtyä vähintään kahden tilan käynnit samalla. Näin käyntimaksu voidaan jakaa asiakkaiden kesken.

Lääkekäsittelymaksu

Lääkekäsittelymaksu kattaa mm. lääkkeiden käsittelyyn, kirjaamisiin ja varastointiin liittyvät kulut. Huhtikuusta lähtien eläinlääkärimme joutuvat ilmoittamaan mikrobilääkkeiden käytön myös Ruokaviraston tietokantaan. Lisäkirjauksen kautta pyritään entistä kontrolloidumpaan mikrobilääkkeiden käyttöön ja siten parempaan elintarvikelaatuun, kuluttajatyytyväisyyteen ja minimoimaan antibiootille resistenttien bakteerikantojen synty.  Päivitetty lääkkeiden käsittelymaksu on 15 % myytyjen lääkkeiden arvonlisäverottomasta hinnasta.

Tuntiveloitus

Eläinlääkärien tuntiveloituksen tarkoituksena on kattaa varsinaisen eläinlääkärityön kustannukset. Yleisen kustannusten nousun huomioimisen myötä uusi tuntihinta on 99 € + alv.

Kilometrikorvaus

Kilometrikorvaus kattaa auton käytöstä aiheutuvia kuluja, kuten polttoaine, vakuutukset, renkaat jne. Kilometrikorvauksen veloituksessa noudatamme Verohallinnon määrittelemiä hintoja.

Neuvo-korvaus

Kaikilla eläinlääkäreillämme on Neuvo-oikeudet eli terveydenhuoltosuunnitelmiin ja muihin karjan terveyden suunnitelmiin voi käyttää Neuvo-rahaa. Tällöin eläinlääkäri laskuttaa asiakkaalta neuvonnasta vain arvonlisäveron osuuden. Loput hinnasta eläinlääkäri hakee korvausta maaseutuohjelmalta. Jatkossa, Neuvo-rahan käytön yhteydessä, laskuttavat eläinlääkärit lisäksi 20 € per tunti. Edelleenkin asiakkaat saavat siis erittäin edullista neuvontaa.

e-laskun tilaaminen

Emovetin laskut on mahdollista saada myös e-laskuina. Jokaisella pankilla on hieman erilaiset keinot ottaa e-lasku käyttöön, joten kannattaa tutustua miten omassa verkkopankissa tai mobiilissa saa e-laskuja tilattua. Todennäköisesti kaikissa pankeissa toimiva tapa on ottaa e-lasku käyttöön samassa yhteydessä, kun laskua maksaa ja syöttää tietoja maksupohjaan.