Eläinlääkärit

Aino Wainio

Aino Wainio

ELL, terveydenhuoltoeläinlääkäri
Siilinjärvi, Kuopio
040 525 4678

Valmistuin eläinlääkäriksi neljä vuotta sitten ja Emovetissa olen ollut mukana kaksi vuotta. Suoritan parhaillaan erikoistumistutkintoa tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoidossa. Painopisteeni on vasikoissa ja lihakarjassa, mutta työskentelen mielelläni myös lypsykarjojen parissa. Mielestäni terveydenhuolto on parhaimmillaan ongelmanratkaisua tiimissä yhdessä tilan ja asiantuntijoiden kanssa.

Eira Hyvätti

Eira Hyvätti

ELL, terveydenhuoltoeläinlääkäri
Närpiö
0438271900

Olen tehnyt käytännön työtä eläinlääkärinä vuodesta 2001, niin kunnan virassa kuin yksityiselläkin puolella. Navettakäynneillä viihdyn parhaiten ultran kanssa lehmien tiineyksiä ja kiimakiertoja selvitellen. Samalla ehditään käydä läpi ajankohtaiset asiat navetassa, suunnitella tulevaa ja pohtia ongelmia. En pelkää syventyä suunnittelutyöhönkään, vaikka eniten kokemusta minulla onkin praktiikkatyöstä lehmän viereltä. Emovetin kautta saan nyt hyvän mahdollisuuden oppia lisää ja tarjota tuottajille hyvää palvelua. Olen myös Neuvo 2020 -rekisterissä.

Ni får gärna ta kontakt också på svenska. Från året 2001 har jag jobbat både som kommunveterinär (2001-2008) och på min egen klinik (2008-2018). Mest är jag för tillfället  intresserad om produktionsdjur, speciellt kor och kalvar. På gårdsbesök kan vi till exempel uppdatera gårdens hälsovårdsplan, jag kan göra dräktighetsundersökningar med ultraljud och på samma gång undersöka och behandla alla de korna som har inte visat brunst eller blivit dräktiga. Jag är även i Råd 2020 -register.

Enni Suomio

Enni Suomio

ELL, Terveydenhuoltoeläinlääkäri
Nokia, Pirkanmaa
044 430 9050

Koulutus

- Eläinlääketieteen lisensiaatti 2016

- Tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoidon erikoistumiskoulutus aloitettu 2018

Lisäkoulutus

-  Cow Signals® Master-kouluttajan lisenssi

- Lypsylehmän ruokinta, Feeding and Cow Signals

- 1-2 päivän lisäkoulutuksia liittyen nautojen terveydenhuoltoon, hedelmällisyyteen sekä vasikoihin’

Työkokemus

- Peruspalvelukuntayhtymä Selänne, kunnaneläinlääkärin viransijaisuuksia 2015-2016

- Peruspalvelukuntayhtymä Kallio, kunnaneläinlääkärin viransijaisuuksia 2016-2018, kunnaneläinlääkäri 1.7.2018 alkaen

Iiris Kaimio

Iris Kaimio

Erikoiseläinlääkäri (tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoito), Alkionsiirtoeläinlääkäri
Hiltulanlahti, Kuopio
050 581 3933

Olen erikoistunut tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoitoon ja olen toiminut pitkään myös alkionsiirtoeläinlääkärinä. Nautojen hedelmällisyys ja terveydenhuolto ovat olleet ammatillisen intohimoni kohteina opiskeluajoista asti. Eläinten käyttäytyminen ja kouluttaminen kiinnostavat myös kovasti, minkä myötä koulutan mm. kiimantarkkailukoiria tiloille. Tilatyöskentelyn ohella luennointi ja pienryhmätoiminta sekä terveydenhuollon kehittämistyö ovat mieluisaa työtä. Olen Neuvo2020 -rekisterissä.

Johanna Sillanpää

Johanna Sillanpää

ELL, terveydenhuoltoeläinlääkäri
Tampere
040 160 2955

Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2012 ja tehnyt valmistumisen jälkeen nautapainotteisesti kunnaneläinlääkärin töitä eri puolilla Suomea. Naudat ja erityisesti nautojen hedelmällisyysasiat ovat lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä asun Tampereella ja parhaillaan minulla on käynnissä tuotantoeläinten sairauden- ja terveydenhuollon erikoistumisopinnot.

Olen innoissani mahdollisuudesta työskennellä yhtenä Emovetin asiantuntijatiimin jäsenenä ja päästä tarjoamaan asiakastiloillemme laadukasta, ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa uusimmalla ja jatkuvasti päivitetyllä tietotaidolla maustettuna!

Olen syys-lokakuun 2017 poissa Emovetin ringistä.

Jonna Pessala

Jonna Pessala

ELL, terveydenhuoltoeläinlääkäri
Sysmä
043 827 1901

Olen erityisen kiinnostunut nautojen terveydenhuoltotyöstä, etenkin lypsylehmien hedelmällisyydestä sekä jalostuksesta. Myös ruokinta ja etenkin ns. tilojen management ovat asioita, joita voisin pohtia loputtomiin. Teen hedelmällisyys- ja terveydenhuoltokäyntejä ympäryskunnissa. Tarvittaessa hoidan myös sairaat eläimet.

Tilakäyntien lisäksi teen alkiohuuhtelueläinlääkärin töitä Hollolassa sekä tiloilla eri puolella Etelä-Suomea. Aina kuin aikataulut sallivat, pyrin käymään täydennyskoulutuksissa. Haaveena on erikoistumisopinnot yliopistolla, mutta tällä hetkellä aika ei riitä niihin. Loppu ajastani kuluu kotona lypsykarjatilan töissä ja paimenkoirien kanssa puuhastellessa.

Jutta Ahtiainen

Jutta Ahtiainen

ELL, terveydenhuoltoeläinlääkäri
Turku
040 700 4584

Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2011. Valmistumisesta lähtien olen hakeutunut nautapraktiikan pariin kunnaneläinlääkärin sijaisena Varsinais-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla sekä tehnyt yksityisesti myös suureläinpraktiikkaa. Olen parhaillaan Helsingin Yliopistossa erikoistumassa tuotantoeläinten terveyden- ja sairauden hoitoon.

Nautapraktiikka on intohimoni. Pidän naudoista eläiminä ja yhteistyö tuottajien kanssa on mukavaa. Työskentely Emovetin tiimissä antaa mahtavat valmiudet keskittyä juuri haluamaani työhön kivojen kollegoiden ympäröimänä.

Olen toukokuusta 2018 alkaen NEUVO2020 -rekisterissä. 

Katri Moisala

Katri Moisala

ELL, terveydenhuoltoeläinlääkäri
Nokia
040 190 5600

 Olen aina ollut aina kiinnostunut kotieläimistä ja olen ollut mukana maitotilojen käytännön työssä lapsesta asti. Olen myös emännöinyt maidontuotantotilaa ennen eläinlääketieteen opintojen aloittamista. Tuottajan arki haasteineen on siis tuttua. Opiskelin Tanskassa ja olen tehnyt eläinlääkärin työtä Tanskassa ja Ruotsissa ja Suomessakin jo vuodesta 2009. Olen tehnyt pääasiassa nautakarjojen kanssa ja toimin parhaillaan Sastamalan kunnaneläinlääkärinä. Pidän haasteista ja teen Emovetille erityisesti strategisen tason eläinlääkärityötä.

Kirsi Vartia

Kirsi Vartia

Erikoiseläinlääkäri (tuotantoeläinten terveyden ja sairauden hoito), alkionsiirtoeläinlääkäri
Vehmersalmi, Kuopio
040 725 8215

Jo heti opiskeluaikojen alusta lähtien naudan hedelmällisyys tuntui minun jutultani. Opintojen loppuvaiheessa pääsin USA:han tutustumaan alkioteknologiaan ja siitä lähtien uravalinta onkin ollut selvä -lehmien lisääntyminen. Lapsuuteni lehmien kanssa viettäneenä navetta tuntuu kotoisalta paikalta ja minulla onkin monta lempilehmää asiakastiloillani - erityisesti kyytöt sulattavat sydämeni.

Viimeiset 15 vuotta olen aktiivisesti panostanut tilojen terveydenhuoltotyöhön. Hyvän hedelmällisyydenkin perusta ovat oikea ruokinta ja hyvät olosuhteet.  Minussa asuu myös pieni opettaja - koulutuspäivien ja tilasiemennyskurssien pitäminen ovat työni suola. Olen myös Neuvo2020 -rekisterissä.

Mari Utriainen

Mari Utriainen

Erikoiseläinlääkäri (tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoito)
Riistavesi, Kuopio
040 068 7610

Olen tehnyt erilaisia eläinlääkärin töitä parikymmentä vuotta, joista viimeiset kymmenen vuotta olen toiminut pääasiassa kunnaneläinlääkärinä. Tuotantoeläinten sairauksiin ja terveydenhuoltoon erikoistuessani perehdyin erityisesti vasikoiden terveydenhuoltoon. Olen myös kiinnostunut emolehmistä. Tykkään tilakäynnillä pohtia kaikenlaisia pieniä ja isoja ongelmia sekä etsiä ratkaisuja niihin. Parasta terveydenhuoltotyössä onkin nähdä pientenkin muutosten voivan saada aikaan merkittäviä vaikutuksia. Olen Neuvo2020 -rekisterissä.

Seija Vahtiala

Seija Vahtiala

Erikoiseläinlääkäri (tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoito), Alkionsiirtoeläinlääkäri
Oulu
040 311 5205

Haluan auttaa karjanhoitajia ylläpitämään eläinten terveyttä, hoidan mieluummin terveitä kuin sairaita eläimiä! Terveet ja hyvinvoivat eläimet ovat myös karjanomistajien ilo. Ne tuottavat taloudellista tulosta ja mielihyvää sekä auttavat omistajiaan ja hoitajiaan jaksamaan raskaassa työssään. Erityiskiinnostuksen  kohteeni ovat hedelmällisyys ja siihen vaikuttavat tekijät. Olen toiminut alkionsiirtoeläinlääkärinä jo yli 25 vuotta ja kokenut alalla tapahtuneen huiman kehittymisen. Työskentely karjanomistajien kanssa antaa minulle suurta tyydytystä, olenhan työskennellyt karja-alalla jo lapsesta alkaen. 

Viljar Sedrik

Viljar Sedrik

Alkionsiirtoeläinlääkäri
Kalajoki
045 150 5313

Olen jo vuosia asunut ja tehnyt eläinlääkärin työtä Suomessa. Teen Emovetin työntekijänä alkiohuuhteluita ja siihen liittyvää koulutusta. 

Virpi Seppälä

Virpi Seppänen

Erikoiseläinlääkäri (tuotantoeläinten terveyden- ja sairaudenhoito)
Jännevirta, Kuopio
040 216 2629

Olen kotoisin Kuopiosta lypsykarjatilalta. Valmistuin eläinlääkäriksi viime vuosituhannella (1996). Olen tehnyt nautaeläinlääkintää monipuolisesti erilaisissa työtehtävissä: terveydenhuoltoprojekteissa, teurastamolla, laboratoriossa ja myös kunnaneläinlääkärinä. Suoritin tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoidon erikoiseläinlääkäritutkinnon v. 2015. Olen Neuvo2020 -rekisterissä.